Șeful statului a semnat decretul de demisie a lui Alexandru Tănase din funcția de ministru al Justiției. Despre acest fapt, Dodon a anunțat pe pagina sa de facebook.

Aceasta este a 16-a demisie din Guvernul Filip pe care o semnez (inclusiv 14 miniștri și doi vicepremieri). Și ar fi bine să-și dea demisia deja tot Guvernul, în frunte cu premierul Filip, ca să putem organiza alegeri anticipate împreună cu cele din Chișinău și Bălți, așa cum doresc majoritatea cetățenilor. Și vom economisi și zeci de milioane de lei”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Șeful statului a mai spus că mereu este pregătit să-i „trimit în afara Guvernului și în afara politicii pe toți membrii guvernării eurounioniste. Și pe unioniștii declarați de acolo, și pe cei camuflați”.

Marți Vlad Plahotniuc a anunțat că noul candidat PDM pentru funcția de ministru al Justiției este Victoria Iftodi, actual judecător al Curții Constituționale numit de Guvern în mai 2017.

Reamintim că, Tănase și-a anunțat duminică dimineaţă demisia din funcția de ministru al Justiției. Anunțul vine la două zile după publicarea unei convorbiri telefonic dintre Alexandru Tănase şi Veaceslav Platon, în care cei doi vorbesc despre furtul miliardului.

Tănase a fost numit ministru al Justiției la 10 ianuarie 2018.