Ilan Șor susține că este devotat orheienilor, are responsabilități față de Orhei și respectiv nu poate renunța la funcția de primar pe care o are. Deși spune că este rugat de chișinăuieni să candideze la alegerile locale din 20 mai, Șor menționează că nu va candida pentru funcția de primar de Chișinău.

„Nu pentru prima dată, în presă apare numele meu în calitate de posibil candidat la funcția de primar general al capitalei. Despre acest lucru mă roagă în cadrul întâlnirilor și simplii chișinăuieni. Nu voi ascunde, sunt flatat de o asemenea încredere. Mai mult, știu foarte bine ce și cum trebuie să fac pentru a îmbunătăți situația Chișinăului și a locuitorilor săi. Doar că am responsabilități față de Orhei și locuitorii acestui oraș! Sunt devotat orheienilor și le voi servi lor”, a scris primarul de Orhei pe pagina sa de Facebook.

Ilan Șor a mai menționat că totuși nu poate să lase Chișinăul în situația dezastruoasă în care se află, motiv pentru care, în această duminică, în cadrul Consiliului Politic al Partidului, se va lua decizia de participare a partidului la alegerile din 20 mai: „Echipa noastră dispune de experiență unică în conducerea orașului Orhei și, prin urmare, va fi capabilă să soluționeze și problemele de la Chișinău. Sunt sigur că, chiar și în anul alocat, candidatul nostru, bazându-se pe echipă și pe experiență, va fi capabil să realizeze o schimbare radicală a situației din Chișinău spre bine”.

Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de pușcărie pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.