Andrian Candu, la fel ca și prim-ministrul, regretă demisia lui Alexandru Tănase, asta după ce în spațiul public a apărut o înregistrare telefonică dintre fostul ministru și Veaceslav Platon. Întrebat cum comentează discuția de pe marginea furtului miliardului, președintele Parlamentului a declarat că refuză să comenteze „declarațiile unui condamnat”.

„Ne dăm seama că domnul Platon obișnuia să înregistreze pe cei cu care discuta, pentru a obține nemeritat unele beneficii sau de a șantaja unele persoane. Am să trec cu vederea. Sunt speculații din partea unui acuzat și condamnat, care a făcut atâtea rele multor state din regiune, falimentând companii, bănci, și dând în judecată state pe dosare false. Republica Moldova a trecut printr-un scandal de proporții legat de frauda bancară și spălarea de bani, care ne-a adus un prejudiciu mare și de imagine, dar și economic. Nu vreau să comentez aberațiile cuiva care are condamnare”, a menționat speakerul Parlamentului.

Întrebat dacă convorbirile telefonice au fost un motiv plauzibil pentru care Tănase și-a dat demisia, Candu a menționat că în opinia sa, discuția telefonică nu a adus riscuri care pun sub îndoială reputația fostului ministru al Justiției: „E decizia lui și o regret”.

Președintele Parlamentului a mai spus că sunt multe forțe care își doresc ca Guvernul și Partidul Democrat să nu reușească, însă nu a putut să ne ofere un nume concret al celor care ar fi inițiat o campanie de denigrare la adresa PDM.

TV8 menționează că, postul de televiziune Jurnal TV a publicat pe 9 martie o înregistrare în care se presupune că este o discuție dintre Alexandru Tănase și Veaceslav Platon. Principalul subiect al discuției este furtul miliardului. Detalii AICI.