/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ PL a înregistrat un proiect al declarației de Unire. Ghimpu: „Dacă Plahotniuc va susține declarația de Unire, îi iert toate păcatele”

missing
13 martie 2018, ora 15:02

Unirea a fost promovată de PL tot timpul, susține Ghimpu precizând că proiectul a fost prezentat acum deoarece PL „nu poate fi surd la voința poporului”, a declarat liberalul făcând referire la declarațiile simbolice de Unire semnate de peste o sută de localități din țară.

Totodată, Ghimpu a declarat că îi va ierta toate păcatele lui Plahotniuc dacă va susține Unirea. „Cu toată dragostea mea în ghilimele față de Vlad Plahotniuc , dar și de PD, cunoașteți tot ce s-a întâmplat, dacă va susține declarația de unire îi iert toate păcatele”, a spus Ghimpu.

Mihai Ghimpu susține că, în cazul în care Parlamentul va respinge examinarea și adoptarea Declarației de Unire a Republicii Moldova cu România, Biroul Politic al Partidului Liberal se obligă să organizeze colectarea semnăturilor de la cetățeni pentru a realiza dezideratul unirii. Dacă însă se va semna Declarația de unire, „nu rămâne decât ca legile României să treacă Prutul”, a spus Mihai Ghimpu.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, solicită Parlamentului Republicii Moldova să se convoace într-o ședință solemnă, pe 27 martie curent, când se împlinesc 100 de ani de la unirea Republicii Democratice Moldovenești cu România. Parlamentului i se solicită să adopte Declarația de unire a Republicii Moldova cu România ca unică soluție de restabilire a adevărului istoric, de aderare la Uniunea Europeană și de integrare în NATO pentru asigurarea bunăstării, libertății populației din stânga Prutului. Decizia de a înregistra un astfel de proiect a fost luată la ședința Consiliului Republican al PL, care a avut loc pe 12 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram