Câțiva angajați ai primăriei municipiului Bălți sunt vizați într-un dosar al Procuraturii Anticorupției privind trucarea licitațiilor publice. Marți, oamenii legii au ridicate documente din cadrul primăriei necesare în cadrul anchetei.

Nu este vorba despre efectuarea unor percheziții, dar de ridicarea unor documente necesare în cadrul unor investigații care vizează trucarea de licitații publice. Nu este vizat domnul primar interimar al Bălțului și nu au loc careva măsuri procesuale penale în biroul dumnealui. Sunt vizați angajați ai primăriei Bălți”, a declarat pentru TV8, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupției, Anastasia Mihailcean.

În același timp, primarul interimar al Bălțului, Nicolae Grigorișin, a publicat o înregistrare video în care spune că angajații CNA și ai procuraturii Anticorupție au documentele privind compania Olmosdon, un centru Mercedes, actele permisive asupra terenului, cum a avut loc alocarea terenurilor, documentele privind permisiunea de a construi ceva. De asemenea, au fost ridicate toate documentele ce țin de procurarea containerelor pentru gunoi.

Ea a menționat că angajații au colaborat cu anchetatorii și au prezentat toate documentele necesare și de aceea nu a fost necesară efectuarea unor percheziții sau alte măsuri procesual penale. Până în prezent nici o persoană nu a fost reținută și nici nu i s-a înaintat vreo învinuire în dosarul dat. Totodată, Mihailcean a menționat că instituția pe care o reprezintă va reveni cu mai multe detalii.