/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Când vor funcționa toate camerele de supraveghere de pe drumurile naționale?

missing
14 martie 2018, ora 15:23

Potrivit șefului Direcției politici în domeniul ordinii și securității publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Anatolie Dănilă, în prezent, sunt funcționale doar 126 de camere video și 145 de camere foto, instalate în municipiul Chișinău, care asigură supravegherea circulației rutiere în 126 de direcții de monitorizare. „Pe traseele din republică au fost instalate alte sisteme de monitorizare decât cele omologate, fapt care a condus la sistarea funcționării acestora. Pe parcursul anului curent, acestea urmează a fi conectate”, a spus raportorul.

Printre încălcările normelor de circulație care au generat cele mai multe accidente, oficialul a enumerat viteza neadecvată situației rutiere, neacordarea priorității pietonilor, depășirea limitei de viteză, conducerea transportului sub influența alcoolului. Totodată, Anatolie Dănilă a spus că numărul accidentelor în traficul rutier, în perioada ultimilor ani, denotă o descreștere cu 11 la sută.

La rândul său, Iurie Bostan, șef de serviciu în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, a menționat că situația traficului rutier depinde, în mare măsură, de starea drumurilor. În context, el a vorbit despre necesitatea creării Agenției siguranței rutiere, a Fondului de siguranță rutieră și a bazei de date referitoare la estimarea sectoarelor de drum cu risc sporit de accidente.

Potrivit statisticilor, pe parcursul anului 2017 au fost înregistrate 2 512 accidente rutiere soldate cu 273 persoane decedate și 2 846 care au suferit diverse traumatisme. În accidente din traficul rutier au fost implicați 350 de copii, dintre care 12 au decedat, 80 au suferit traumatisme grave, iar 237 – traume ușoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram