Pe stadionul „Zimbru” din Chișinău, poliția va desfășura un exercițiu tactic cu tematica „Simularea unui atac terorist în timpul unui meci de fotbal”. La exercițiu va participa Inspectoratul General al Poliției al MAI, Poliția din Republica Polonă și Franceză.

În cadrul exercițiului vor fi desfășurate situații cu implicarea forțele de ordine care vor efectua acțiuni de intervenție folosind echipament special real, fiind însoțite de împușcături și explozii.

În cazul în care vă aflați în zona desfășurării exercițiului, poliția vă roagă să vă păstrați calmul și să respectați indicațiile forțelor de ordine.

Scopul exercițiului este de a pregăti și a antrena în comun subdiviziunile subordonate Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Departamentul Trupelor de Carabinieri, etc), pentru a asigura o bună aplicare a mijloacelor de intervenție și tacticilor de acțiune.

Acțiunea este finanțată prin intermediul proiectului „Programului de Cooperare a Polițienească în cadrul Parteneriatul Estic”, susținut de către Uniunea Europeană.