Mai multe persoane au primit pe parcursul zilei de 12 martie prin intermediul aplicației „Viber”, anunțuri despre comercializarea drogurilor, dar și a armamentului. În mesaje era specificat cum pot fi procurate aceste obiecte, dar și cum poate fi luată legătura cu distribuitorii care efectuează comenzile prin intermediul aplicației „Telegram”.

Poliția investighează acest caz, precum și cazurile similare sesizate anterior care au ca metodă de comercializare a obiectelor interzise pri intermediul aplicațiilor online. În același timp, poliția verifică informația precum că numerele de telefon ar fi fost obținute fraudulos de către anumite persoane neidentificate.

În urma investigațiilor s-a stabilit că un grup de persoane neidentificate până la momentul de față, posibil aflate în locurile de detenție, au creat o schemă de escrocherie. Astfel, aceștia propuneau spre vânzare diferite obiecte interzise, iar odată de percepeau plățile electronice de la cumpărători nu mai livrau produsele.

Potrivit poliției,bănuiții solicită ca suma obiectului comandat să fie achitat electronic prin terminale de plată, utilizând în acest sens sisteme de plată QIWI, B-Pay și altele. Odată ce banii sunt percepuți de la client aceștia sunt transferați pe alte conturi din străinătate iar cumpărătorii rămân fără produsul achitat.

În cazul în care ați întâmpinat astfel de cazuri, contactaţi linia fierbinte a Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații 37360602442, 02293-04-19.