/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Contrabanda cu tractoare din Moldova în Ucraina. Patru persoane și un agent economic, cercetați

14 martie 2018, ora 09:38

Oamenii legii au constatat faptul înstrăinării ilicite de către un agent economic al tehnicii agricole, un tractor de marca ”Belarus 8.92”, către cetăţeni ai Ucrainei, contrar prevederilor Contractului de subvenţii, fără autorizarea corespunzătoare, care ulterior a fost trecut prin contrabandă din Republica Moldova în Republica Ucraina. Ca urmare a colaborării cu organele de aplicare a legii din Ucraina a fost identificat locul depozitării tehnicii agricole pe teritoriul acestuia şi asigurată returnarea la 12 martie 2018.

Totodată, sunt efectuate acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații în vederea identificării altor cazuri de încălcare a prevederilor contractuale de subvenţionare la procurarea tehnicii agricole, acumulării mijloacelor materiale de probă.

Pentru comiterea infracţiunii de contrabandă sus-menţionate, organele de aplicarea legii cercetează patru cetățeni ai Republicii Moldova şi Ucrainei, care riscă o pedeapsă penală cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică poate fi pedepsită cu amendă în mărime de la 6000 la 11000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

După ce a fost identificat fenomenul de contrabandă, oamenii legii în comun cu reprezentanții Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură au stabilit mecanismele de conlucrare reciprocă, obținând date privind 1642 unități de transport de tip tractor procurate pe parcursul ultimilor cinci ani de către persoane fizice şi juridice în baza Contractului de acordare a sprijinului financiar, dintre care s-a reuşit verificarea a peste 600 de unităţi.

Poliţia de Frontieră atenţionează asupra necesităţii respectării necondiţionate de către persoanele fizice şi juridice a prevederilor contractuale de subvenţionare la procurarea tehnicii agricole. În context, precizăm că sunt întreprinse un șir de măsuri pentru contracararea unor astfel de fapte pe viitor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram