/VIDEO/ PSRM și-a desemnat candidatul pentru alegerile din Chișinău - consilierul Ion Ceban

18 martie 2018, ora 14:34

„Au fost examinate 4 candidaturi, dar s-a votat unanim pentru Ion Ceban”, a declarat Igor Dodon, Președintele a participat în calitate de liderul neformal al PSRM.

„Este o mare responsabilitate. Situația din municipiul Chișinău este foarte slabă de mulți ani și trebuie schimbată “, a spus Ion Ceban, subliniind că echipa PSRM lucrează din greu în această direcție. Direct sau indirect, dar faptul că Dorin Chirtoacă a demisionat este și rezultatul muncii Partidului Socialiștilor,” a adăugat Ion Ceban.

Ion Ceban este un consilier în Consiliul municipal Chișinău din iulie 2015, ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2011 până în iulie 2015 și fost viceministru al Educației, Tineretului și Sportului din 2007 până în 2008. Actualmente este și purtătorul de cuvânt neoficial al președintelui R. Moldova, Igor Dodon.

Ceban s-a ales în 2016 cu un apartament de 230 m.p. Acesta menționează în declarația de avere că a primit apartamentul printr-un act de donație la 16 noiembrie 2016, la trei zile după cel de-al doilea scrutin electoral prezidențial, în care învingător a ieșit Igor Dodon. Imobilul primit în dar de Ceban are o valoare cadastrală de 991 775 de lei, scria atunci Ziarul de Gardă.

Contactat de sursă, Ion Ceban a explicat că apartamentul de 230 m.p. aparține părinților săi, care l-au achiziționat în 2012 din banii obținuți după vânzarea unei case din centrul capitalei. Consilierul afirmă că în acea casă a locuit din 2002, iar în 2012, după ce a fost vândută, a trecut cu traiul în apartamentul respectiv. Acesta a declarat că nu a contribuit financiar la procurarea apartamentului. „Donația este din partea părinților mei, care au vândut o casă din centrul Capitalei pe care o dețineau din anii 80. Este un imobil în care am trăit din 2002, situat în centrul Chișinăului, pe care l-au vândut în 2012 și respectiv au cumpărat apartamentul. Practic, este făcut un contract de vânzare-cumpărare. Apartamentul este trecut în declarația de avere a mamei mele de până acum”, explică Ion Ceban pentru ZdG.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram