/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ În secret și fără presă! Dodon a semnat decretul de numire în funcție a ministrei Justiției, Victoria Iftodi

missing
19 martie 2018, ora 19:34

În timp ce Victoria Iftodi depunea jurământul în fața președintelui și premierului, echipa TV8 a fost nevoită să aștepte afară, fiind păzită de agenții de securitate. Și asta pentru că întreaga ceremonie a avut loc cu ușile închise.

– Putem să intrăm la eveniment?
– Nu, eu am spus că operatorul poate să filmeze.
– Dar jurnaliștii de ce nu?
– Păi n-o să fie întrebări și răspunsuri
,” a răspuns președintele țării, Igor Dodon.

Iar proaspătul ministru a optat pentru intrarea din spate, astfel încât să nu fie nevoit să dea ochii cu presa, care nici nu a fost informată că la Reședința de Stat ar urma să aibă loc ceremonia de învestire. Jurnaliștii au fost anunțați doar că Victoria Iftodi va fi prezentată echipei de la minister, cu o oră înainte de evenimentul propriu-zis.

– Bine ați venit. Spor la muncă.
– Vă mulțumesc, dle prim-ministru

Victoria Iftodi spune că sarcina pe care o are nu îi este străină, menționând că a „revenit acasă”, ocupând funcția de ministru pe vremea comuniștilor. Nu a spus însă ce anume a determinat-o să renunțe la fotoliul de judecător la Curtea Constituțională, invocând necesitatea implementării reformelor în Justiție.

Toate cele 3 priorități care m-au adus, m-au făcut să accept această provocare și revenire eu le-am expus,” a declarat Victoria Iftodi, ministra Justiției.

Spune că oferta a primit-o de la premierul Pavel Filip, dar recunoaște că s-a întâlnit și cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

După ce am primit oferta de la domnul prim-ministru, am fost prezentată biroului, la partid,” a adăugat Iftodi.

Iar prim-ministrul se arată convins că Victoria Iftodi va continua „mica reformă” inițiată de Alexandru Tănase.Spune că nu este surprins că Igor Dodon, care a fost suspendat anterior pentru învestirea altor miniștri, a acceptat, totuși,candidatura democraților.

Nu cred că era cazul și acum să mergem pe acea procedură de conflict, care ajungea la suspendare,” a menționat premierul Pavel Filip.

Șeful statului susține că o cunoaște personal pe fosta colegă de partid Victoria Iftodi, menționând că aceasta corespunde criteriilor de integritate.Candidatura ministrului a fost anunțată săptămâna trecută de Vlad Plahotniuc. Asta după ce Alexandru Tănase și-a prezentat demisia urmare a publicării unei convorbiri telefonice cu afaceristul Veaceslav Platon. Victoria Iftodi a fost numită judecător la Curtea Constituțională de către Guvern, la mijlocul lui 2017.

Anterior, aceasta a activat în cadrul Direcției notariat a Ministerului Justiției. A fost ulterior viceministru al Justiției, iar în perioada 2004-2006, a ocupat fotoliul de ministru. Apoi a fost ambasador al Republicii Moldova în Franța, iar în 2016 a ajuns în funcția de membru al Consiliului de Administrare al Autorității Naționale de Integritate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram