/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Dodon l-a felicitat pe Putin pentru victoria din alegeri. Ce mesaj i-a transmis

missing
19 martie 2018, ora 11:22

În calitate de președinte al Republicii Moldova, vreau să spun cu toată responsabilitatea că: de o Rusie puternică au nevoie nu doar rușii. Astăzi, Rusia, condusă de Vladimir Putin, a devenit un simbol al speranței pentru toate popoarele care susțin stabilitatea în toate regiunile lumii, pentru politicile interne și externe suverane, pentru valorile tradiționale”, a scris Dodon pe facebook.

Șeful statului a mai scris că Putin s-a arătat un prieten al Moldovei, iar el a oferit asigurări că Moldova e interesată în aprofundarea și extinderea în continuare a unui parteneriat strategic cuprinzător cu Federația Rusă. „Avem încă multe de făcut împreună cu Federația Rusă și cu președintele acesteia. Și sunt sigur: unul pe altul nu ne vom dezamăgi”, a mai scris Dodon.

Potrivit mediafax.ro, Putin a mai fost felicitat de preşedinţii din Serbia, China, Cuba şi Venezuela.

Putin a obţinut 76.65% dintre voturile exprimate, fiind urmat de: Pavel Grudinin (Partidul Comunist) – 11,81%; Vladimir Jirinovski (Partidul Liberal Democrat) – 5,67%; Ksenia Sobciak (Iniţiativa Civică) – 1,66%; Grigori Iavlinski (Iabloko) – 1,04%, Boris Titov (Partidul Creşterii) – 0,75%, Maxim Suraikin (Comuniştii Rusiei) – 0,68%, Serghei Baburin (Uniunea Naţională a Rusiei) – 0,65%.

Rezultatele reprezintă o premieră pentru Vladimir Putin în privinţa anvergurii susţinerii sale. Potrivit rezultatelor preliminare, aproape 55,5 milioane de votanţi au optat pentru preşedintele în exerciţiu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram