/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Putin a fost reales cu un scor zdrobitor. Are peste 76%, după numărarea a 99% din voturi

missing
19 martie 2018, ora 08:35

Putin a obţinut astfel al patrulea mandat prezidenţial, fără a mai fi necesar al doilea tur de scrutin. Rezultatul său este mai bun decât la precedentele alegeri, din 2012, şi decât previziunile sondajelor de opinie dinaintea alegerilor.

Victoria lui Putin va întinde dominația sa politica asupra Rusiei pe aproape un sfert de secol, până în 2024, când el va avea 71 de ani. Doar dictatorul Josef Stalin a condus țara mai mult.

Într-un discurs ținut lângă Piața Roșie, Puțin a spus audienței entuziaste ca interpretează victoria sa drept un vot de încredere față de ceea ce a realizat în condiții vitrege. “Este foarte important să păstrăm această unitate. Ne vom gândi la viitorul măreței noastre țări-mamă”, a declarat Puțin.

Cel mai important competitor al său, Pavel Grudinin, candidatul Partidului Comunist, a obținut circa 13 procente, potrivit numărătorii parțiale. Naționalistul Vladimir Jirinovsky a primit aproximativ 6% dintre voturi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram