/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

PDM, „supărat” pe partidele pro-europene: Se vor face responsabili dacă Chișinăul va ajunge la PSRM

missing
20 martie 2018, ora 13:15

„Constatăm cu regret că în locul unui răspuns la adresarea noastră, vedem în presă declarații impulsive din partea partidelor, dar și lansarea unui număr tot mai mare de candidați din partea acestor partide, care slăbesc șansele de accede măcar în turul doi. Sondajele arată că dreapta are doar o singură șansă să câștige, să se unească în jurul unui candidat”, a menționat Vlad Plahtoniuc în cadrul briefingului săptămânal al PDM.

Liderul democraților susține că se repetă greșelile comise în alegerile prezidențiale, iar partidele care refuză un dialog cu PDM se vor face responsabili dacă Primăria va fi câștigată de socialiști.

Menționăm că Vlad Plahotniuc a anunțat că partidul pe care-l conduce nu va înainta candidați la alegerile locale din Chișinău și că va sprijini candidatul partidelor de dreapta, oricine ar fi el. Și asta pentru a nu permite, spune el, socialiștilor să câștige Primăria capitalei.

Expertul asociației „WatchDog”, Valeriu Pașa, consideră că, prin anunțul făcut cu privire la alegerile locale din Chișinău, Partidul Democrat repetă scenariul de la alegerile prezidențiale. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Valeriu Pașa a declarat că faptul că PDM nu va avea un candidat este de fapt unul dintre scenariile verosimile în condițiile în care este cunoscut ratingul extrem de mic al formațiunii în capitală, transmite IPN.

În opinia expertului, faptul că PDM a anunțat că nu va înainta propriul candidat la alegeri, deloc nu înseamnă că nu vor exista candidați ai lui Vlad Plahotniuc. Și nu va fi doar unul, dar cel puțin trei. Expertul este de părere că favoritul lui Vlad Plahotniuc va fi candidatul care va fi înaintat oficial de către Partidul Socialiștilor, cum s-a procedat la alegerile prezidențiale. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram