Șase persoane au fost reținute, fiind suspectate de organizarea și trecerea ilegală a frontierei vamale a RM, prin metodă de contrabandă, a articolelor de tutungerie, în proporții deosebit de mari. Suspecții acționau în complicitate cu cetățeni din Republica Ucraina.

Vineri, 16 martie 2018, în zona de frontieră, la distanța de 20 metri de la Ucraina, în regiunea orașului Ocnița, a fost stopat microbuzul de model Mercedes Benz Sprinter care transporta țigări, marca „Hilton Lilac”. Tigările erau tăinuite sub lăzi cu pâine, în număr de 78 cutii a câte 39 000 pachete echivalent cu 780 000 țigarete, destinate pentru trecerea ilegală a frontierei de stat în Ucraina.

Totodată, la 15 martie 2018, figuranții implicaţi au depozitat în apropierea locului reținerii, la o bază din or. Ocnița, 25 cutii de țigări Ashima Slims, fără timbru de acciz, a câte 12 500 pachete echivalent cu 250 000 de țigări, care au fost depistate și ridicate de către organele de poliție.

Concomitent, în regiunea or. Sîngerei, direcția or. Bălți, a fost stopat automobilul de model „Toyota Corolla Verso” care transporta 15 cutii de țigări „Ashima Slims” fără timbru de acciz, a câte 7500 pachete, echivalent la 150 000 de țigarete, care urmau a fi trecute peste frontiera de stat a Republicii Moldova în Ucraina prin aceiași rețea de traficanți.

Cele șase persoane reținute au vârsta cuprinsă între 35 – 60 de ani, dintre care doi au fost arestați preventiv pe termen de 30 zile în izolator, două persoane arest la domiciliu, altele două persoane sunt cercetate în stare de libertate. Ele sunt cercetate pentru contrabandă. Dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele riscă pedepse cu închisoare de până la 10 ani, precum și amendă în mărime de la 5000 la 10000 unități convenționale.