/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Președintele anunță finalizarea controversatului film „Istoria Moldovei”

20 martie 2018, ora 10:06

„După un an de muncă, filmul-trilogie „Istoria Moldovei” este finalizat. În aceste zile își va face apariția al treilea episod și întregul film va fi prezentat pe 24-26 Martie la TV. Le mulțumesc tuturor celor care au muncit la această producție de calitate, care le va permite multor cetățeni să cunoască etapele formării poporului și țării noastre”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că PLDM a cerut Serviciului de Informații și Securitate să stabilească donatorii externi și sursele de finanțare a filmului „Istoria Moldovei”, turnat sub patronajul lui Igor Dodon. Liberal-democrații mai cer Institutului de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei să facă o expertiză a filmului.

În varianta originală, filmul este sonorizat în limba română, fiind subtitrat în limba rusă. Igor Dodon a declarat că după alegerile parlamentare din 2018, „Istoria Românilor” va fi înlocuită cu „Istoria Moldovei”. Asta deși copiii săi învață într-un liceu cu predare în limba română, iar mama sa este profesoară de limbă română. Filmul finanțat de Dodon va fi distribuit în toată țara.

Filmul a fost regizat de Natalia Anisimova în baza scenariului scris de Elena Pahomova, fostul redactor-șef al televiziunii de la Tiraspol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram