/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Condiții mai bune pentru studenții de la UTM. Trei laboratoare moderne au fost inaugurate

missing
21 martie 2018, ora 06:55

Laboratorul „Internet of Things” (IoT) este destinat proiectării și creării sistemelor de monitorizare și conducere la distanță a diverselor procese.

Laboratorul „Sisteme Robotice Mobile” este dedicat studiului dispozitivelor și componentelor sistemelor robotizate și mecatronice, dezvoltării aplicațiilor sistemelor robotice, elaborării algoritmilor de inteligență artificială.

Laboratorul „Măsurări, Traductoare și Elemente de execuție” este creat pentru studiul conceptelor de bază privind măsurările electrice, traductoare, elemente de execuție și achiziția de date în sistemele automate, mecatronică și robotică.

„Crearea platformei de laboratoare CIRCLE face parte din șirul de activități întreprinse de UTM în conformitate cu cele două priorități strategice: asigurarea unui învățământ modern. Un accent special a fost pus pe crearea condițiilor moderne de studii individuale și în grup a studenților, condiții adaptate la utilizarea tehnologiilor digitale”, afirmă Viorel BOSTAN, Rectorul Universității Tehnice din Moldova.

Laboratoarele vor fi dotate cu echipamente de ultimă generație, oferite de companiile lideri pe piața de automatică și securitate – Siemens și BitDefender: componente programabile, senzori, emițătoare, receptori, procesoare, seturi de roboți, în valoare de circa 70 de mii USD.

Platforma „TIC și Ingineria Sistemelor – CIRCLE” va continua lanțul hub-urilor din IT, inginerie și anticipează deschiderea Chișinău „FabLab” – un laborator de prototipare pentru ingineri, arhitecți, designeri, specialiști în electronică și microelectronică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram