/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

PLDM: Primarii sunt intimidați cu dosare penale dacă nu aderă la PD

missing
21 martie 2018, ora 11:50

„La 1 februarie, de ziua Autonomiei Locale, premierul Filip a pronunțat o cifră de 600 de primari care sunt ai Partidului Democrat, iar această cifră practic s-a dublat, ceea ce înseamnă că prin diferite metode, mulți primari au fost ademeniți să treacă de la un partid la altul. Această practică devină mai dură, prin intimidare, dosare penale și ademenire cu bani”, a menționat Gheorghe Răileanu, primar de Cimișlia.

Purtătorul de cuvânt al PLDM-ului, Ion Terguță, a declarat că recent a primit o cerere de părăsire a PLD din partea primarului din localitatea Hansca, raionul Ialoveni: „Care este motivul? PDM a anunțat mega proiectul, iar doamna primar, fiind din partea PLDM, a fost pusă în fața faptului că dacă vrea un drum, va trebui să părăsească partidul. Ca și bonus la decizia ei a primit și o oferă de a construi în sat de către Edelweiss un teren de joacă pentru copii. Ăsta este și motivul pentru care părăsește partidul”.

Terguță susține că și primarul din Șerpeni este în proces de a părăsi Partidul Liberal Democrat din aceleași motive. Deși nu e membră a PLDM, și Nicoleta Malai, a fost supusă presiunilor din partea PD, astfel ca și primarii din alte partide: „Probabil această doamnă o fi având o anumită reputație în teritoriu și interesantă pentru PD, iar ei se folosesc de aceste metode pentru a o convinge. Republica Moldova a ajuns ostatica acestui partid. Doamna Malai are titlul de cel mai bun primar în 2016, pe domeniul implementării proiectelor europene. Dacă a fost premiată de Guvern, nu poate fi acuzată că a furat bani. Sau Guvernarea a greșit atunci, sau există de fapt o altă problemă”.

Potrivit primarului de Cimișlia, sunt impuși să treacă la Partidul Democrat nu doar primarii din PLDM, dar și cei din PL, PN și mai puțin PSRM.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram