Zăpada din ultimele zile se transformă treptat în băltoace, spre nemulțumirea celor care merg pe jos. Pietonii sunt nevoiți să facă acrobații pentru a nu-și uda picioarele atunci când vor să traverseze străzile sau să urce în transport. Asta dacă au noroc să urce. Aseară și în această dimineață a fost destul de greu să prinzi un loc în transportul public. Microbuzele și troleibuzele erau arhipline și, în plus, se mișcau greu din cauza ambuteiajelor. Deși autoritățile spun că drumarii muncesc fără zi de odihnă, șoferii și pietonii se declară, în continuare, nemulțumiți.

„Ieri a fost dezastru. De fapt, ieri toată ziua a fost la limita răbdării. -Dar în această dimineață? -E mai ok dacă comparăm cu ieri, dar nici foarte bine”.

„Transmiteți-i Silviei Radu că ce se laudă în primărie că lucrează autospecialele bine, păi nu prea lucrează bine”.

Greu le-a fost și celor care depind de transportul public.

„La noi, ca de obicei pe timp de iarnă, e gata, e stop și transportul și tot”.

„Vai, eu aștept de vreo 15 sau chiar 20 minute. Încerc să mă încălzesc cu picioarele”.

Aseară, însă, a fost și mai mare dezastru deoarece a început să ningă abundent în orele de vârf, când oamenii reveneau de la serviciu. Pe străzi a fost haos, iar pasagerii cu greu reușeau să prindă un loc în transportul public, înghețând în stații chiar și 40 de minute.

„Foarte prost se circulă. Am stat deja aproape o oră. Și nici un taxi, troleu, nimic. Foarte complicat, vrem să ajungem acasă pentru că suntem obosiți”.

Și dacă astăzi drumarii au reușit să mai împrăștie zăpada de pe străzi, în curți nici vorbă de așa ceva.

„Dezastru, în ogradă e un dezastru. Uitați-vă și singură, nici să mergi nu poți. Este o ucidere și nimeni nu ia măsuri. Groaznic”.

Pline de zăpadă au rămas și trotuarele.

„E ghețuș! Am căzut de multe ori. Iată, și nasul mi l-am spart, fața. Foarte prost lucrează drumarii”.

În schimb, un bărbat a găsit o metodă inedită pentru a înfrunta zăpada. A ieșit în stradă pe …schiuri.

După amiază, zăpada a început să se topească astfel că pe drumuri s-au format băltoace. Pentru a le evita, nu ar strica niște cursuri de cascadorie.

„Papucii sunt buni și nu e o problemă, dar cum să sari băltoace și această zăpadă? Iată această este o problemă”.

Reprezentanții Primăriei spun că drumarii au muncit toată noaptea cu 67 de autospeciale pe străzi și cu 40 – prin cartiere și pe trotuare. Aceștia nu au putut să ne explice de ce mai multe drumuri și curți au rămas necurățate, menționând doar că primărița Silvia Radu se află în inspecție prin sectoare. Mâine se anunță o zi cu soare, iar vineri și sâmbătă vor cădea, din nou, precipitații.

Reporter: Beatrice Dornean
Imagini: Tudor Bigu, Vlad Coroban