/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ ZDG, despre proiectul „Chișinău Arena”: Proiectul finilor lui Plahotniuc, Dorin Damir și Andrian Candu

missing
22 martie 2018, ora 12:16

Invitat la o emisiune de la Radio Sputnik Moldova, Dorin Damir, finul lui Vladimir Plahotniuc, tot el, președintele Federației Mondiale de K-1 Amatori (WAK-1F) din R. Moldova și președintele FEA (Fighting & Entertainment Association), asociație care, în ultimii ani, a organizat la Chișinău mai multe gale KOK și turnee internaționale de arte marțiale mixte (MMA) a declarat că ideea construcției Arenei Chișinău îi aparține și că el a fost chiar cel care a identificat terenul. Damir a discutat despre noua promisiune a PDM în contextul unei săli sportive din Lituania, unde au loc inclusiv competiții de lupte.

„Chiar săptămâna trecută KOK 55 s-a petrecut în Vilnius. Sala 8000 de oameni, full. Fără mese VIP, fără nimic, scaune numai. Siemens Arena, o sală polivalentă foarte frumoasă, va da Domnul și vom avea și noi. Asta a fost una din ideile mele de vreo trei ani. Am vorbit și eu cu mulți din guvernare, le-am dat idee, le-am arătat chiar și terenurile unde se poate și acolo și va fi, așa că interesant”, a declarat Dorin Damir.

Ulterior, jurnalistul Dumitru Chitoroagă îl întreabă dacă i-a fost greu să convingă politicienii pentru realizarea proiectului. „Spuneați la un moment dat că ați ținut foarte mult să avem această sală polivalentă nouă, despre care s-a discutat astăzi. Într-adevăr, este un proiect de excepție, multă lume s-a bucurat, probabil nu doar cei care participă în cadrul proiectului FEA, sunt și cei de la probele olimpice, judo, lupte libere, care au nevoie de o asemenea sală modernă. Este greu astăzi să ai de partea ta, spre exemplu politicienii pentru a te susține în proiecte sportive? Este greu să-i convingeți?”, a întrebat jurnalistul Chitoroagă.

„Totuși, este metoda convingerii pentru toți. Politicienii, știți care a fost situația cu sala polivalentă, eu demult vorbeam, nu e secret, sunt cunoscut cu foarte mulți și foarte aproape, dar am explicat întotdeauna. Mulți, foarte mulți politicieni vin la luptele noastre, le plac show-urile, chiar și ex-președintele Vladimir Voronin (…) era primul și ultimul pleca, întotdeauna îmi cerea explicații (…)… Am explicat permanent și am spus, vedeți arena Manej, anturajul acesta de tablou televizat trebuie făcut artificial, e foarte costisitor și complicat și nu e arenă, ne uităm doar dintr-o parte, dar se solicită. Și le-am lămurit, le-am explicat cum e Vilniusul, ca exemplu. Are undeva 4 ori 5 arene, 12 mii, 10 mii, 7 mii, 3 mii și toate lucrează și arena va fi doar nu numai pentru sportivi: concerte, adunări mari, exagerate de 7-8 mii de oameni, n-avem altă sală mai mare, Manejul e cel mai mare. Dacă vom avea 7000, super. Vom putea găzdui acasă toate campionatele. Am spus, iată atunci o să câștigăm Eurovisionul”, i-a răspuns Dorin Damir.

Reamintim că, terenul pe care urmează să fie ridicată Arena Chișniău va fi scos din circuitul agricol cu pierderi de circa 90 de milioane de lei, care nu vor fi compensate, iar statul a alocat 200 de milioane de lei pentru edificarea arenei din fondul pentru reparația drumurilor, bani care sunt prevăzuți în bugetul pentru anul 2018 din fonduri externe. Se întâmplă cu opt luni înainte de alegerile parlamentare și cu două luni înaintea alegerilor locale generale din mun. Chișinău.

Versiunea integrală a materialului poate fi citită pe Ziarul de Gardă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram