/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cazul Skripal: Autoritățile de la Chișinău vor urma exemplul de expulzare a diplomaților ruși?

26 martie 2018, ora 19:26

Am încercat să obținem o reacție de la ministerul de Externe, însă purtătorul de cuvânt al instituției ne-a spus să transmitem o solicitare în scris pe adresa de email a serviciului de presă. „Ca să vă pot da un răspuns eu am nevoie de o solicitare formală. Dvs. mă sunați peste program, înțelegeți… și eu, acum, ca să inițiez careva demersuri trebuie să am un temei”, ne-a spus la telefon Alexandru Roitman, purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe.

Nici partidul de la guvernare nu are o reacție pe marginea cazului dat. „Nu este nici o reacție din partea partidului și nici nu poate fi este prerogativa Guvernului și a ministerului de Externe”, ne-a declarat Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM.

Amintindu-i de faptul că pe 14 martie pe marginea aceluiași caz, președintele Parlamentului și vicepreședintele PDM, Adrian Candu, a venit cu un mesaj pe pagina sa de facebook prin care anunțat că „suntem solidari și suntem gata să oferim tot suportul necesar din partea Republicii Moldova pentru Marea Britanie”. Gamurari a menționat că, „atunci când a fost spus, a fost un lucru normal pe care l-a făcut majoritatea statelor prin care își expun poziția față de evenimente … nu înseamnă a condamna pe cineva.”, a explicat purtătorul de cuvânt al PDM.

El a ținut să precizeze că altă reacție nu a fost până acum. „După cum și spun este competența Guvernului și a ministerului de Externe, dar trebuie de luat în considerare anume acest fapt că România este membru UE și în contextul UE s-a discutat această problemă, că au fost afectate mai multe state nu doar Marea Britanie. Ucraina este în stare de război cu Crimeea ocupată și cu conflict armat în sud-estul Ucrainei. Plus că Ucraina și așa are mai multe sancțiuni aplicate, din partea noastră nu este o reacție și cum am spus nu ține de competența partidului”, a spus Gamurai.

Menționăm că, Statele Unite și 14 țări din Uniunea Europeană au anunțat că expulzează mai mulți diplomați și spioni ruși, ca urmare a scandalului iscat după otrăvirea fostului agent Serghei Skripal și a fiicei sale. Astfel, americanii vor expulza 60 de spioni ruși, iar Donald Trump a anunat că va închide și consultatul rus din Seattle. Acum două ore, Canada a decis expulzarea a 3 diplomați ruși.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram