/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

UPDATE. Incendiu într-un mall din Rusia: 64 de persoane au decedat. Flăcările din interiorul clădirii s-au reaprins

missing
26 martie 2018, ora 12:06

Potrivit ministrului, încă șase persoane rămân sub ruinele clădirii. Anterior s-a anunțat că, în urma incendiului au fost rănite 44 de persoane, zece dintre ei rămân în spitalele orașului.

Potrivit RIA Novosti, luni, 26 martie, incendiul din interiorul clădirii a fost reluate. După cum a declarat șeful Ministerului de Măsuri de Urgență Puchkov, fumul din centrul comercial a apărut din cauza faptului că arderea mocnită a trecut în faza activă.

Știrea inițială: În urma cercetării centrului comercial „Zimnyaya vishnya” din Kemerovo, au fost găsite corpurile neînsuflețite a 55 de persoane. Despre acest fapt s-a anunțat la o ședință a Ministerului Situațiilor de Urgență, anunță meduza.io.

Toate persoanele decedate au fost găsite la etajele trei și patru. 12 victime sunt internate în spital. Starea a două dintre ele, inclusiv un copil, medicii le estimează ca fiind grave. Alte 36 de persoane au fost eliberate pentru tratament ambulatoriu.

Încă 59 de persoane sunt date dispărute. Potrivit ultimelor informații, cinci persoane care erau declarate dispărute, trei minori, o fată și un tânăr, au fost găsiți în viață. După cum s-a dovedit, aceștia nu au fost la locul tragediei.

Un martor cheie în cazul unui incendiu în centrul comercial este un animator cu numele Eugen. În timpul interogatoriului, el a mărturisit că ar fi văzut câțiva adolescenți care ar fi dat foc spumei din camera de joacă. Potrivit unei alte versiuni, cauza izbucnirii incendiului ar putea fi lumânările, ce au fost aprinse în timpul unei sărbători pentru copii.

La ședință s-a spus și de faptul că două dintre cele trei cinematografe din centrul comercial s-au prăbușit – de la al patrulea la al treilea etaj. Lucrările de analiză a dărmăturilor sunt în desfășurare.

Șeful Ministerului Situațiilor de Urgență, Vladimir Puchkov, a declarat că în clădire există încă „puncte termice separate”. Nu s-a raportat despre eliminarea completă a focului.

Incendiul în mall-ul Zimnyaya vishnya s-a început în după-amiaza zilei de 25 martie și continuă până astăzi. Sistemul de alarmă antiincendiu însă nu a funcționat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram