/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ludovic Orban la „Politica”: „Sunt mulți care zic că vor Unirea. Nu este suficient să spui lucrul acesta”

missing
27 martie 2018, ora 08:19

„Decizia nu aparține României. Este o decizie pe care poate s-o ia majoritatea cetățenilor Republicii Moldova când vor considera că este cea mai bună soluție pentru o traiectorie care să le permită să trăiască într-o democrație veritabilă. Lucrul acesta nu este simplu. Formarea unei astfel de voințe presupune mulți pași, inclusiv, pe care România trebuie să-i facă înspre Republica Moldova. Nicio forțare nu este bună. Sunt mulți care zic că vor Unirea. Nu este suficient să spui lucrul acesta. Unii nu vor cu adevărat Unirea, dar au niște obiective, știu că există un public unionist”, a declarat Orban în cadrul emisiunii.

Totodată, acesta susține că Unirea nu este un proiect irealizabil. „Nu avem nevoie de translator ca să ne înțelegem, avem cultură comună, tradiții comune”, a menționat politicianul.

Cât ține de adepții integrării în Uniunea Vamală, Ludovic Orban susține că majoritatea nu sunt informați corect, fie nu au făcut o evaluare realistă.

„Dacă ar ajunge să înțeleagă cu adevărat, și-ar schimba părerea. Nu poate să ofere nimic Uniunea Vamală. UE, care nu a fost afectată de regimul sovietic, ce dezvoltare formidabilă a avut. Te uiți ce s-a întâmplat în spațiul răsăritean, ce suferințe au fost produse. Nu poți să nu-ți dai seama că principiile care au stat la baza UE pot să ofere dreptul la realizare”, a adăugat președintele PNL România.

Varianta integrală a emisiunii poate fi vizionată mai sus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram