/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

/VIDEO/ Derapajele se văd cu ochiul liber. Ludovic Orban la „Politica”: „Sistemul mixt avantajează socialiștii”

missing
27 martie 2018, ora 14:43

„Faceți simularea pe alegerile prezidențiale, pe zona PSRM nu există nicio competiție. Sunt avantajați în peste 80% din circumscripții. Nu avantajează niciun partid pro-european, dimpotrivă”, a declarat Orban în cadrul emisiunii Politica.

Ludovic Orban susține că democrații și socialiștii ar fi creat o alianță și că ținta atacurilor acestora ar fi partidele pro-europene. Asta deși cele două formațiuni au respins, în repetate rânduri, acuzațiile de cârdășie. Așa cum au negat, de altfel, că harta circumscripțiilor ar favoriza un partid anume. Politicianul român susține însă că Moldova înregistrează derapaje care pot fi observate cu ochiul liber, care riscă să îndepărteze țara de Uniunea Europeană.

„Primarii, cred că peste 50%, au fost luați cu japca și încartiruiți în partidul de guvernământ. Sunt multe semnale ce țin de libertatea de exprimare. Interesant e că dl Plahotniuc și partidul de guvernământ, care zice că se bate cu PSRM, n-a luat un primar, un parlamentar, un președinte de raion de la PSRM. Păi dacă că ești pro-european, atunci de ce vrei să distrugi partidele pro-europene?”, se întreabă Orban.

Întrebat, totuși, ce unește PD-ul și PSRM-ul, Ludovic Orban a răspuns că „probabil, e un fel de a gândi politica”. „Punerea interesului personal înaintea binelui public.”

Cât privește subiectul Unirii, Ludovic Orban susține că România este pregătită de Unire. „Decizia nu aparține României. Este o decizie pe care poate s-o ia numai majoritatea cetățenilor Republicii Moldova. Sunt mulți cei care zic că vor unirea. Nu este suficient să spui lucrul acesta. De multe ori unii din cei care spun că vor unirea, nu o fac pentru că vor cu adevărat unirea,” a menționat politicianul român.

Președintele PNL România a mai declarat că Moldova trebuie să mențină parcursul european. Cât despre adepții integrării în Uniunea Vamală, acesta susține că majoritatea fie nu este informată corect, fie nu a făcut o evaluare realistă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram