/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/INFOGRAFIC/ PAS și Platforma DA se pregătesc de alegerile parlamentare. Cum vor fi selectați candidații blocului comun

missing
29 martie 2018, ora 14:48

Astfel, o comisei de meritocrație formată din liderii și membrii celor două partide și câte două persoane din afara partidelor, agreate de părți, vor verifica și evalua fiecare candidat. Potrivit PAS, mecanismul cuprinde următoarele etape:

– preselecția internă și identificarea potențialilor candidați din societatea civilă;
– verificarea integrității candidaților pe modelul inițiativei civice „Pentru un Parlament curat”, în baza – investigațiilor jurnalistice și a unui test psihologic, de către Comisia de Integritate, formată din persoane neafiliate politic;
– analiza meritocrației de către Comisia de Meritocrație, în baza criteriilor de evaluare și ponderii acestora.
– Ca urmare a acestui proces, cei 55 de candidați selectați în lista Blocului vor fi persoanele care au fost aprobate de Comisia de Integritate și au obținut cele mai mari punctaje în procesul de evaluare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram