Rusia va expulza trei diplomați moldoveni în cadrul seriei de represalii decise de Moscova împotriva statelor care la rândul lor au expulzat diplomaţi ruşi pentru a fi solidare cu Marea Britanie în urma otrăvirii unui fost agent rus şi a fiicei sale în această ţară.

Potrivit unor surse, cei trei diplomați moldoveni sunt Alexei Petru (consilier), Octavian Berzan (consilier) și Tatiana Tanasoglo (secretar de gradul doi în domeniul culturii, educației și științei).

Vineri au fost convocaţi la MAE rus ambasadori sau reprezentanţi diplomaţi din 23 de ţări, pentru a li se înmâna câte o notă de protest şi a fi înştiinţaţi asupra măsurilor de represalii.

Moscova a cerut deocamdată expulzarea a 13 diplomaţi ucraineni, patru diplomaţi germani, patru diplomaţi polonezi, trei diplomaţi moldoveni, trei diplomaţi cehi, trei diplomaţi lituanieni, doi spanioli, doi diplomaţi italieni, doi diplomaţi olandezi, doi danezi şi câte un diplomat finlandez, suedez, leton, norvegian, croat, irlandez, român, precum şi un ataşat militar eston.