/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cine sunt tenismenii care fac parte din lotul echipei naționale a Moldovei la Davis Cup 2018

missing
01 aprilie 2018, ora 11:38

În componența echipei naționale Davis Cup au fost selectați: Alexandr Vitcov, Maxim Bulat, Vasile Donțu și Egor Matvievici. Căpitanul național a devenit Iurie Gorban.

Am decis în acest an să întinerim echipa națională a Moldovei Davis Cup 2018. În așa mod, tinerii jucători de tenis vor avea șansa să adune experiență și să-și demonstreze capacitățile. În perspectivă, intenționăm să formăm o echipa care ar putea să evolueze pentru Moldova și peste un an, și peste 3 ani. Deci, la campionatul mondial masculin pe echipe din acest an mizăm pe formarea și antrenarea unei echipe de perspectivă.

Ce ține de întrebările care ar putea apărea referitor la Radu Albot, pot spune că, având în vedere programul destul încărcat în cadrul pregătirilor pentru Rolland Garros, acumularea de puncte și fortificarea poziției în clasamentul ATP, Radu Albot, care reprezintă Republica Moldova în lumea tenisului profesionist, se va concentra în continuare pe evoluția sa individuală”, a declarat căpitanul național, Iurie Gorban, componența naționale Moldovei Davis Cup 2018.

În grupa a treia a zonei euro-africane a campionatului mondial masculin pe echipe, în afară de Republica Moldova, mai sunt: Albania, Andorra, Armenia, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Islanda, Kosovo, Letonia, Liechtenstein, Malta, Monaco, Muntenegru și San Marino.

„Scopul de bază al echipei naționale a Moldovei este calificarea în semifinale și nemijlocit, intenția de a reveni în a doua grupă. Șansele noastre în acest an depind foarte mult de tragerea la sorți. Totuși, în calitate de căpitan al echipei, am încredere în băieții noștri”, a mai adăugat Iurie Gorban.

Turneul în grupa a treia a zonei Euro-Africane va avea loc în două țări: Bulgaria (Tennis Club Locomotiv, orașul Plovdiv) și Muntenegru (Ulcinj Bellevue, orașul Ultsyn), iar țările vor fi împărțite în două subgrupe a câte 8 state Astfel, Republica Moldova va lupta pentru calificare în zona a doua a campionatului cu următoarele țări: Letonia, Muntenegru, Liechtenstein, Malta, Grecia, Armenia, Kosovo.

Adversarii Republicii Moldova la campionatul mondial din acest an vor fi stabiliți prin tragere la sorți, care va avea loc pe 3 aprilie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram