Doi moldoveni au încercat să intre în România cu 130.200 ţigarete de contrabandă, ascunse în podea, sub scaunul din dreapta faţă şi în plafonul unui microbuz. Totodată, poliţiştii de frontieră români au constatat faptul că microbuzul avea plăcuţe de înmatriculare bulgăreşti care aparţin altui vehicul.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 31 martie, jurul orei 19.25, când la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, Ruslan C., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă 41 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter, ce avea aplicate plăcuţe de înmatriculare bulgăreşti. Bărbatul era însoţit de cetăţeanul moldovean Arcadie S., în vârstă 43 de ani, proprietarul mijlocului de transport.

Ulterior, în cadrul verificărilor, polițiștii au descoperit ascunse în podea, sub scaunul din dreapta faţă şi în plafonul microbuzului 130.200 ţigarete, diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova şi de provenienţă Duty-Free.

Totodată, polițiștii români au stabilit faptul că numerele de înmatriculare bulgăreşti ale maşinii aparţin altui vehicul.

Cei doi au recunoscut că după ce au trecut de controlul de frontieră din Republica Moldova, înainte de a ajunge pe barajul peste râul Prut, a înlocuit plăcuţele de înmatriculare italieneşti ale microbuzului, cu unele bulgăreşti.