/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Tragedia din Kemerovo: Guvernatorul regiunii, Aman Tuleyev, a demisionat

missing
01 aprilie 2018, ora 09:49

Anunțul a fost plasat pe site-ul administrației regiunii. Într-un mesaj video adresat locuitorilor din Kuzbass, Tuleyev a spus: „Consider că aceasta este soluția corectă, conștientă și singura soluție adevărată. Pentru că este imposibil din punct de vedere moral să activezi în calitate de guvernator cu o povară atât de mare.”

Președintele Vladimir Putin a semnat duminică dimineața decretul de eliberare din funcție a lui Tuleyev, se menționează pe site-ul Kremlinului.

Aman Tuleyev a fost ales să conducă regiunea Kuzbas la 1 iulie 1997 și de atunci a fost reales în repetate rânduri. Actualmente, Tuleyev are 73 de ani.

Guvernatorul a demisionat pe fonul investigației incendiului din centrul comercial „Winter Cherry”, în care au murit 64 de persoane, dintre care 41 sunt copii. La 27 martie, în oraș a avut loc un protest spontan, în care rudele celor decedați și răniți în incendiu, au cerut demisia șefului regiunii. Tuleyev nu a ieșit în fața protestatarilor, însă și-a cerut în schimb iertare pentru incendiu de la Vladimir Putin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram