La o săptămână de la tragicul incendiu care a avut loc în incinta centrului comercial „Winter Cherry”, guvernatorul regiunii Kemerovo, Aman Tuleyev, și-a depus duminică, 1 aprilie, demisia.

Anunțul a fost plasat pe site-ul administrației regiunii. Într-un mesaj video adresat locuitorilor din Kuzbass, Tuleyev a spus: „Consider că aceasta este soluția corectă, conștientă și singura soluție adevărată. Pentru că este imposibil din punct de vedere moral să activezi în calitate de guvernator cu o povară atât de mare.”

Președintele Vladimir Putin a semnat duminică dimineața decretul de eliberare din funcție a lui Tuleyev, se menționează pe site-ul Kremlinului.

Aman Tuleyev a fost ales să conducă regiunea Kuzbas la 1 iulie 1997 și de atunci a fost reales în repetate rânduri. Actualmente, Tuleyev are 73 de ani.

Guvernatorul a demisionat pe fonul investigației incendiului din centrul comercial „Winter Cherry”, în care au murit 64 de persoane, dintre care 41 sunt copii. La 27 martie, în oraș a avut loc un protest spontan, în care rudele celor decedați și răniți în incendiu, au cerut demisia șefului regiunii. Tuleyev nu a ieșit în fața protestatarilor, însă și-a cerut în schimb iertare pentru incendiu de la Vladimir Putin.