/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Platforma DA cere președintelui să nu promulge legea privind schimbarea destinației terenului pentru construcția Arenei Chișinău

02 aprilie 2018, ora 14:32

„Acest act al guvernării a fost adoptat cu încălcarea crasă a tuturor procedurilor care asigură transparenţa luării deciziilor, nu au fost inițiate consultări publice obligatorii, nu a fost estimată eficienţa utilizării banilor publici şi impactul asupra mediului, ceea ce contravine literei și spiritului Acordului de Asociere cu Uniune Europeană”, se menționează într-un comunicat de presă al Platformei DA.

În opinia PPDA, declarațiile contradictorii ale ministrului finanțelor și ale președintelui Parlamentului denotă intențiile obscure ale inițiatorilor acestei afaceri: „Doar în cadrul ședinței în plen a Parlamentului societatea a aflat că pentru construcția Arenei este nevoie de doar 15 ha, restul teritoriului fiind atribuit pentru construcția mai multor locații distractive, fără ca acestea să fie indicate în totalitate. Din declarațiile evazive ale reprezentanților Guvernului și Parlamentului se poate deduce că în scurt timp, sub paravanul parteneriatului public-privat, terenul respectiv, precum și sute de milioane de lei din buget, vor ajunge în posesia unei companii, selectate în cadrul unui „tender” organizat la GBC”.

Dacă președintele va accepta această „schemă obscură”, Platforma DA menționează că după preluarea puterii vor depune toate eforturile pentru a anula legea respectivă și tragerii la răspundere a tuturor celor implicați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram