Vineri, 30 martie, a avut loc Adunarea Generală extraordinară a acționarilor Băncii Comerciale „VICTORIABANK”. La Adunare au fost prezenți acționari și reprezentanți ai acestora ce dețin 91.97% din numărul total de acțiuni cu drept de vot emise de bancă. Aceștia au decis să înceteze înainte de termen a împuternicirilor componenței Consiliului de Administrație care a fost ales la 25 mai 2017 și au desemnat noii membri ai acestui consiliu, se menționează într-un notă informativă plastă pe site-ul instituției bancare.

Noii membri ai Consiliului de Administrație al B.C. „Victoriabank” S.A. aleși în urma votării sunt:

1. Tiberiu Moisă, Director General Adjunct – Banking pentru IMM, Banca Transilvania S.A., România;
2. Thomas Grasse, membru Independent al Consiliului de Administrație Banca Transilvania S.A., România;
3. Murat Sabaz, Business Administration, ex Executive Vice President ŞekerBank T.A.Ş.,İstanbul, Turkey;
4. Livia Dumitrescu, Director, Afaceri Corporative și Conformitate, OMV Petrom S.A., România;

Din componența veche a Consiliului au fost realeși:

5. Ionuț Pătrăhău, Președinte și fondator Fundația pentru Neurochirurgie Modernă, Brain Academy of Healthcare Management, București;
6. Victor Țurcan, fondator al B.C. „Victoriabank” S.A., proprietar cu cota de 10.45%.
7. Igor Spoială, Vicedirector general ÎM „Roofart” SRL;

Totodată, reamintim că managementul BC Victoriabank SA are începând cu 5 martie doi membri noi. Aceștia sunt Bogdan Pleşuvescu – Președinte al Comitetului de Direcție şi Vasile Donica – Vicepreședinte al Comitetului de Direcție, care au primit aprobarea Băncii Naționale a Moldovei pentru exercitarea funcției.

În luna ianuarie 2018, Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au devenit acționari majoritari, având 66,77% din capitalul social al BC Victoriabank SA.