/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Voiau să introducă ilegal în Moldova zeci de mii de dolari și euro. Bancnotele, aduse din UE, erau acceptate de bancomatele din țară

02 aprilie 2018, ora 11:00

Oamenii legii au documentat activitatea ilicită a grupărilor pe parcursul anului 2017, în rezultatul căreia s-a constatat că bancnotele false erau introduse în țară din Uniunea Europeană, pe care urmau să-i realizeze la echivalentul de 30 – 35%, din valoarea nominală a bancnotelor.

Astfel, în rezultatul măsurilor speciale de investigaţie, în cadrul cărora au fost realizate mai multe achiziții de control, au fost reținute șase persoane cu vârste cuprinse între 20 și respectiv 50 de ani, domiciliați în mun. Chișinău cât și în diferite raioane ale republicii, dintre care 4 au fost plasați în arest preventiv.

Unul din liderii grupării, în vârstă de 46 de ani, anterior a mai fost cercetat penal pentru infracțiuni de furt, jaf, tâlhărie și contrabandă.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în timpul reținerii, cât și la domiciliile suspecților, au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 8 000 de dolari SUA și 5 000 de euro falși. De asemenea, au fost ridicate și diferite tipuri de muniții pentru armament și tehnică specială pentru obținerea informației pe ascuns, fiind pornite încă două cauze penale.

Bancnotele false erau de o calitate înaltă, posedând imitarea filigranului și alte semne de protecție, fapt care permitea punerea acestora în circulaţie în special pentru acceptarea lor în bancomate.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 236 alin.2 Cod Penal al RM „Fabricarea sau punerea în circulaţie a banilor falşi sau a titlurilor de valoare false”. Dacă vor fi găsiți vinovați aceştia riscă închisoare de la 7 până la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram