/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Incendiu la liceul Nicolae Milescu-Spătaru din Chișinău, stins de paznic. Prima ipoteză a pompierilor

03 aprilie 2018, ora 20:32

„A avut loc un incendiu în camera pentru personalul tehnic. Paznicii au depistat incendiul. Cu ajutorul stingătorului ne-am descurcat cu locul care ardea,” susține Pavel Serafimciuc, directorul adjunct al liceului Milescu-Spătaru.

Potrivit administrației liceului, din cauza fumului dens, s-a declanșat sistemul de alarmă și a început evacuarea elevilor.

„Au fost evacuați. Nu sunt victime ale focului și nici victime ale fumului. Un mic prejudiciu în încăpere, unde s-a produs incendiul,” susține Pavel Serafimciuc.

Angajații au reușit să stingă focul cu propriile forțe și nu au solicitat intervenția salvatorilor, ci doar pentru investigații ulterioare.

„Echipa de pompieri a stabilit că incendiul a izbucnit într-o încăpere auxiliară. Incendiul nu s-a extins către alte încăperi, nimeni nu a avut de suferit în urma incendiului,” a declarat Diana Țuțu, purtător de cuvânt IGSU.

Unii angajați ai liceului spun că au ars câteva din obiectele personale depozitate în încăperea unde s-a produs incendiul.

„Nu era nimeni aici. Când ne-am trezit cu fum. Toată școala – fum. Paznicul a stins, am luat hainele și am ieșit, și gata. Sumka ne-o ars numai, dar documentele le-am scăpat.”

„Au fost deschise toate ușile – avariinîie vîhodî. Băieții ieșeau liniștiți, fără nicio panică, nimic. Nu am văzut să-i fie cuiva rău. Nimic.”

Pompierii încearcă să stabilească exact cauzele izbucnirii incendiului. Prima ipoteză este că ar fi vorba de un scurtcircuit.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram