Un incendiu a avut loc astăzi, în timpul orelor, la Liceul Nicolae Milescu-Spătaru din capitală. Despre incendiu, presa a aflat după ce pe internet au apărut mai multe secvențe video din momentul evacuării elevilor. Aceștia strigau și fugeau pe scările din clădirea plină cu fum. Nimeni nu a avut de suferit. Potrivit pompierilor, ar fi fost vorba de un scurt circuit în una din încăperile auxiliare.

„A avut loc un incendiu în camera pentru personalul tehnic. Paznicii au depistat incendiul. Cu ajutorul stingătorului ne-am descurcat cu locul care ardea,” susține Pavel Serafimciuc, directorul adjunct al liceului Milescu-Spătaru.

Potrivit administrației liceului, din cauza fumului dens, s-a declanșat sistemul de alarmă și a început evacuarea elevilor.

„Au fost evacuați. Nu sunt victime ale focului și nici victime ale fumului. Un mic prejudiciu în încăpere, unde s-a produs incendiul,” susține Pavel Serafimciuc.

Angajații au reușit să stingă focul cu propriile forțe și nu au solicitat intervenția salvatorilor, ci doar pentru investigații ulterioare.

„Echipa de pompieri a stabilit că incendiul a izbucnit într-o încăpere auxiliară. Incendiul nu s-a extins către alte încăperi, nimeni nu a avut de suferit în urma incendiului,” a declarat Diana Țuțu, purtător de cuvânt IGSU.

Unii angajați ai liceului spun că au ars câteva din obiectele personale depozitate în încăperea unde s-a produs incendiul.

„Nu era nimeni aici. Când ne-am trezit cu fum. Toată școala – fum. Paznicul a stins, am luat hainele și am ieșit, și gata. Sumka ne-o ars numai, dar documentele le-am scăpat.”

„Au fost deschise toate ușile – avariinîie vîhodî. Băieții ieșeau liniștiți, fără nicio panică, nimic. Nu am văzut să-i fie cuiva rău. Nimic.”

Pompierii încearcă să stabilească exact cauzele izbucnirii incendiului. Prima ipoteză este că ar fi vorba de un scurtcircuit.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Oleg Cozlov