Un fost angajat al Inspectoratului Național de Patrulare a fost reținut fiind suspectat de trafic de influență. Acesta ar fi pretins, acceptat și primit mijloace bănești în sumă de 1.400 de euro, de la două persoane, pentru a facilita obținerea a două permise de conducere.

Potrivit forțelor de ordine, bărbatul a declarat că are influență asupra unor persoane publice ce activează în subdiviziunile structurale ale Direcției Înmatriculare Transport și Calificare a Conducătorilor Auto ÎS „CRIS Registru”, și poate facilita susținerea examenelor și primirea permisului de conducere fără impedimente.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia au fost depistate actele de identitate ale persoanelor care au denunțat cazul de corupție.

Fiind audiat de către oamenii legii, acesta a recunoscut integral vina și a decis să coopereze cu organul de urmărire penală.

Bărbatul și-a recunoscut vinovăția și este cercetat în stare de libertate.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200.000 de lei.