/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

BNM anunță că a recuperat un miliard de lei de la BEM, Unibank și Banca Socială

missing
04 aprilie 2018, ora 11:28

În total, cele trei bănci au rambursat 1,07 miliarde de lei din cele 14 miliarde acordate subt formă de credite de urgență asigurate cu garanții de stat în perioada noiembrie 2014 – octombrie 2015.

Potrivit datelor BNM, din 9,27 de miliarde primite banca de Economii a returnat doar 328 de milioane de lei, ceea ce reprezintă doar 3,5% din suma totală. Cel mai bine la acest capitol stă Unibank, banca a primit un credit de 2,1 miliarde de lei și a returnat puțin peste 300 de milioane. Banca socială a returnat 442 de milioane din cele 2,7 miliarde de lei primite de la banca Națională.

Banca Națională informează că pe rol în instanța de judecată sunt intentate 179 de acțiuni în care banca are calitatea de reclamant, cele mai mult sunt intentate de banca socială, 72 la număr cu o valoare de 3,6 milione de lei. De asemenea, sunt pornite 46 de dosare penale în valoare de 31,3 milioane de lei.

În același timp, BNM spune că au fost recuperate 29 de milioane din executarea parțială a 253 de titluri executorii, cele mai multe fiind ale băncii sociale -178 de titluri și respectiv peste 23 de milioane de lei.

Banca Națională anunță că lichidatorii celor trei bănci întreprind în continuare măsuri legale aferente recuperării creditelor. Astfel, lichidatorii colaborează cu organele de anchetă și organele judiciare, întreprind măsuri organizatorice privind comercializarea activelor aflate în proprietatea băncilor și continuă lucrul cu debitorii, scopul final fiind rambursarea creditelor contractate de la aceste bănci și achitarea creditelor de urgență acordate de BNM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram