Ca și Igor Dodon, care a declarat în campania electorală că vrea să fie „președintele tururor”, și candidatul PUN la șefia capitalei, Constantin Codreanu, spune că, dacă va fi ales în funcție, va fi primarul tuturor. Codreanu și-a prezentat astăzi programul de activitate în centrul capitalei alături de Traian Băsescu și alți politicieni de peste Prut.

Deputatul român și-a prezentat programul de activitate în centrul capitalei, în același loc unde, acum câteva zile, Dorin Chirtoacă și-a prezentat raportul pentru cei 10 ani de activitate în funcția de primar de Chișinău. Evenimentul a avut loc chiar în fața cortului instalat de Silvia Radu, unde sunt colectate semnăturile necesare pentru înregistrarea în cursă în calitate de candidat independent. Codreanu a promis că va atrage investiții străine pentru a deschide cantine sociale sau pentru a construi parcări moderne. Spune că printre priorități se numără și modernizarea transportului public, deși a venit la eveniment cu mașina.

„L-am însoțit pe dl Băsescu, cu mașina dânsului am venit. Dar, de obicei, spre deosebire de alți candidați, îmi place să călătoresc cu troleibuzul”, a menționat Constantin Codreanu.

Să-l susțină pe Codreanu au venit câțiva colegi din Parlamentul de la București, câțiva viceprimari români, dar și primarul de la Iași.

Dlui a spus și a promis acest lucru. Trebuie să fie primarul tuturor”, a spus Mihai Chrica, primar de Iași.

Tot astăzi, a fost prezentat și candidatul Partidului Unității Naționale la șefia Primăriei de la Bălți. Președintele de onoare al formațiunii, Traian Băsescu, i-a cam greșit însă numele: „Sergiu Burlacu, candidatul nostru la Bălți. Primarii din Moldova să spună câteva cuvinte și ei pentru susținerea pentru Constantin Codreanu și pentru Sorin Burlacu”.

Sergiu Burlacu are 27 de ani și este originar din Bălți. Nu are însă experiență în administrația publică locală. Spune că s-a ocupat de administrarea unei afaceri.

„Să le demonstrăm că anume prin apropierea cu România vom putea aduce bunăstare locuitorilor orașului Bălți”, a menționat Sergiu Burlacu.

Și-a mai anunțat intenția de a participa la alegerile locale de la Bălți socialistul Alexandru Usatîi, dar și Arina Spătaru, din partea Partidului Platforma DA. Între timp, la Chișinău, în cursa electorală au fost înregistrați oficial primii 5 candidați – liberalul Valeriu Munteanu, liderul PPDA, Andrei Năstase, candidatul partidului Șor, Reghina Apostolova, Vasile Costiuc, din partea partidului Democrația Acasă, dar și Alexandru Roșco, înaintat de formațiunea Casa Noastră -Moldova. Și socialistul Ion Ceban și-a depus actele pentru a fi înregistrat. Vor să fie candidați independenți primarul interimar Silvia Radu, expertul Sergiu Tofilat și activista Maia Laguta. Dosarele pot fi depuse până pe data de 19 aprilie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!