/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Eurodeputat, despre finanțarea partidelor din Moldova: Cum o persoană fizică poate dona până la 20 de salarii medii pe economie?

04 aprilie 2018, ora 15:22

Finanțarea partidelor politice trebuie să fie transparentă și trebuie să fie conformă cu nivelul de salarii din Republica Moldova. (…) Este de neînțeles cum o persoană fizică poate dona unui partid într-o campanie electorală până la de 20 de ori salariul mediu pe economie. (…) Tot în vederea organizării alegerilor, am văzut la alegerile prezidențiale cum cetățeni ai Republicii Moldova în state membre ale Uniunii Europene nu a au putut vota din cauza lipsei buletinelor de vot. Acest lucru este de neînțeles pentru noi, deputați aleși în cadrul Uniunii Europene, cum cetățeni ai Republicii Moldova, în fața ambasadei Republicii Moldova de la Paris, Londra, București și alte orașe nu au putut vota. De aceea, ne așteptăm ca alegerile să fie organizate în așa fel încât orice cetățean al Republicii Moldova să poată participa la vot”, a declarat Siegfried Mureșan.

Reamintim că, deputatul european Siegfried Mureșan conduce, în perioada 3 – 6 aprilie a.c., o delegație a Comisiei pentru bugete a Parlamentului European în Republica Moldova care evaluează eficacitatea cheltuirii fondurilor europene acordate Republicii Moldova din bugetul Uniunii Europene. Delegația Comisiei pentru bugete are, în această perioadă, și un program comun cu delegația Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, prezentă în Republica Moldova, cu scopul de a evalua implementarea Acordului de asociere UE – Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram