/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/DOC/ PPEM a înregistrat un proiect de lege ce prevede simplificarea procedurii de vânzare-cumpărare a locuințelor

missing
05 aprilie 2018, ora 08:38

Deputații din Grupul PPEM și vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, argumentează necesitatea abrogării acestei prevederi, întrucât aceasta nu este relevantă în procesul de autentificare a tranzacției, iar notarul nu este în drept să refuze înregistrarea acesteia, inclusiv în situația în care vânzătorul are restanțe la buget privind imobilul înstrăinat.

În opinia autorilor, obligativitatea acestui certificat îngreunează procedura de înstrăinare și înregistrare a bunurilor imobile.

„În Republica Moldova există peste 400.000 de persoane care cumpără sau vând imobile anual. Noi considerăm că această procedură trebuie simplificată, astfel încât persoanele interesate de procurarea unui imobil să poată intra în posesia acestuia în timp util și cu costuri procedurale cât mai mici”, a declarat Valeriu Ghilețchi, inițiatorul proiectului de lege.

Inițiativa a fost deja avizată pozitiv în trei comisii parlamentare, urmând să fie introdusă pe ordinea de zi a Parlamentului și votată de deputați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram