/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Mii de polițiști vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor pascale

05 aprilie 2018, ora 14:12

El a precizat că peste 2600 de angajați ai Poliției Naționale vor fi antrenați pentru asigurarea și menținerea ordinii publice la peste 1300 de biserici, iar peste 2400 în preajma cimitirelor. Totodată, pe traseele naționale vor activa mai multe echipaje ale Inspectoratului Național de Patrulare dar și mai multe echipaje ale serviciilor de reacționare operativă în situațiii de urgență.

Și carabinieriii din cadrul DTC vor fi prezenți în spațiile publice, la acțiunile organizate în noaptea învierii. La fel, pentru menținerea securității antiincendiare și angajații IGSU vor fi la datorie. Astfel, vor fi mobilizați peste 600 de pompieri cu peste 200 de autospeciale de intervenție în caz de incendii.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră va asigura fluidizarea traficului la frontierele de stat, pentru ca cetățenii care se întorc de sărbători acasă sau pleacă în vacanță să treacă ușor și fără rețineri controlu. Astfel, a fost instituit controlul relaxat la frontieră, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de eșire din țară, iar pentru călătorii care au cu ei copii minori sau persoane cu nevoi speciale traversarea va fi privilegiată.

Iar pentru excluderea unor incidente neplăcute, poliția îndeamnă oamenii să dea dovadă de un comportament civilizat, să nu fie parte a conflictelor, să nu admită încălcarea unor norme de securitate la domiciliu, să fie mai prudenți cu focul deschis și în caz de necesitate să apeleze la numărul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram