/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Un fost președinte de țară va ajunge la închisoare, condamnat pentru corupţie

missing
05 aprilie 2018, ora 12:58

Lula a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de luare de mită. El a cerut să rămână în libertate pe durata judecării recursului, însă judecătorii Curţii Supreme i-au respins cererea.

Lula da Silva a primit mită 3,7 milioane de reais (1,2 milioane de dolari) din partea firmei de construcţii OAS SA. Suma reprezintă echivalentul modernizării unui apartament al preşedintelui situat pe o plajă, în schimbul acordării unor contracte avantajoase cu grupul Petroleo Brasileiro.

Fostul preşedinte al Braziliei pretinde că acuzaţiile care i se aduc sunt motivate politic şi au scopul să îl împiedice să candideze la alegerile prezidenţiale programate pentru luna octombrie.

Lula a fost preşedinte al Braziliei între 2003 şi 2001. Potrivit sondajelor, în cadrul alegerilor din 2018, acesta era candidatul cu cele mai mari şanse de a câştiga competiţia electorală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram