Polițiștii de frontieră s-au gândit să surprindă copii, care vin de sărbători în R. Moldova, cu multe zâmbete, vorbe bune și ciocolate. În cele mai „active” puncte de trecere, pașaportul copiilor este întors cu surpriza dulce. Mai mult, câțiva prichindei ai polițiștilor de frontieră au confecționat din hârtie colorată ghiocei care vor ajunge în aceste zile la mulți din călători.

Având în vedere că în zilele următoare mulți din conaționali vor reveni acasă pentru a petrece Paștele se vor estima creșteri semnificative ale traficului de persoane și mijloace de transport. În context, Poliția de Frontieră va aplica toate pârghiile pentru a crea condiții confortabile și lejere la trecerea frontierei de stat.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, tot efectivul este mobilizat la maxim și dispus să activeze la capacitate. La necesitate, vor fi deschise toate benzile de deplasare prin punctele de trecere pentru a nu admite formarea rândurilor. La fel, vor fi deschise puncte de trecere de tip local, prin care vom simplifica trecerea frontierei pentru cetățenii moldoveni și ucraineni, care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră, având doar pașapoartele interne (buletin de identitate) sau pașapoartele pentru ieșire peste hotare.