Cinci bărbați cu vârsta cuprinsă între 20 – 40 de ani, domiciliați în zona de nord a ţării, au fost reţinuţi pentru furturi din locuinţe. Suspecții au fost anterior condamnați pentru cazuri similare. Prejudiciul se estimează la circa un milion de lei.

Totodată, poliția a stabilit că membrii grupării terorizau locuitorii raioanelor de nord a ţării prin săvârşirea unei serii de furturi din locuinţe. Bărbații aveau fiecare roluri bine determinate, liderul grupării urmărea victima din momentul părăsirii domiciliului până la comiterea infracțiunii. În același timp, ceilalți membri sustrăgeau din locuințe obiecte din aur și mijloace financiare. Suspecții pătrundeau în gospodăriile oamenilor în prima jumătate a zilei, în timp ce persoanele lipseau de acasă, prin forțarea geamurilor şi uşilor din termopan. După comiterea infracţiunilor, bunurile de preţ dobândite în urma activităţii erau împărțite între ei.

La 5 aprilie curent, suspecții au fost reținuți la domiciliile lor.

În urma efectuării a şase percheziţii, au fost depistate şi ridicate o parte din bunurile sustrase dar şi obiecte folosite la comiterea infracţiunilor, două staţii radio prin care suspecţii comunicau între ei în timpul comiterii infracţiunii, două măşti de tip anonimous, două pistoale cu gaz şi o armă de vânătoare, cartuşe, telefoane mobile.

Suspecţii sunt reţinuţi pe un termen de 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.