Presiunile asupra primarilor din Republica Moldova nu sunt în concordanță cu standardele europene, susțin membrii Delegației Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, care s-au aflat într-o vizită oficială la Chișinău. Delegația a luat act de aceste lucruri și urmează să le discute la Bruxelles, astfel încât să nu rămână neobservate.

„Am aflat de la societatea civilă cum este situație politice în raioane și cum sunt oamenii încurajați să susțină un anumit partid politic. Mi s-a spus că există presiune la adresa primarilor și a activiștilor de partid. Colegii din Parlamentul Uniunii Europene au luat aceste mesaje, se întorc cu ele la Bruxelles, le vor discuta în cadrul comisiilor de specialitate și nu vor rămâne neobservate. Ne vom ocupa de asta în următoarele săptămâni”, a menționat deputatul european Siegfried Mureșan în cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari.

Menționăm că și ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko și-a exprimat indignarea față presiunile la care sunt supuși mai mulți aleși locali, menționând că se întâmplă lucruri inacceptabile în justiția din Republica Moldova.

TV8 amintește că, Tatiana Badan, preşedintelele Congresului Autorităţilor Publice Locale (CALM), primar de Selemet, Cimişlia, a declarat la începutul lunii februarie, în cadrul dialogului direct cu administraţia publică locală organizat de Guvern, că în administraţia publică locală din Moldova s-a instituit o stare de intimidare şi frică generală, iar în toate domeniile democraţiei locale sunt regrese şi restanţe.