/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Statul vrea să vadă câți veterani reali de război are. A fost inițiată schimbarea legitimațiilor de tip nou

10 aprilie 2018, ora 12:48

În acest sens, a fost constituită Comisia interdepartamentală pentru asigurarea schimbării și eliberării legitimației de veteran de război, cu aprobarea componenţei şi cadrului normativ departamental, ce reglementează organizarea şi funcţionarea acesteia, precum şi a instrucţiunilor ce stabilesc mecanismul de eliberare, înmânare, retragere, evidenţă şi păstrare a legitimaţiilor de veteran de război.

Comisia, care şi-a început activitatea la 1 aprilie curent, urmează să evalueze numărul real de veterani de război, iar până la data de 31 decembrie 2020 să finalizeze procesul de substituire a legitimaţiilor.

Vladimir Iliev a menţionat că în anul 2018, vor fi confecţionate 15.000 de legitimaţii de tip nou, procesul fiind realizat pe etape. Astfel, până la data de 1 mai vor fi tipărite 300 de bucăţi, până la finele trimestrului II – 4 900 de bucăţi, până la finele trimestrului III – 4 900 de bucăţi. Alte 4 900 de legitimaţii vor fi confecţionate până la sfârşitul trimestrului IV (cel târziu până la data de 20 decembrie).

De menţionat că decizia cu privire la legitimațiile veteranilor de război a fost aprobată la şedinţa Cabinetului de miniştri din data de 22 februarie 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram