/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Au obținut ilegal circa 28 milioane de lei din jocurile de noroc online, iar acum riscă pedeapsă cu închisoarea până la 10 ani

missing
11 aprilie 2018, ora 10:17

Procurorii au constatat că în 2014, pentru a camufla practicarea jocurilor de noroc online, o persoana înregistrată într-o zonă off-shore, a încheiat un contract de prestări de servicii cu o societate comercială din Republica Moldova.

În calitate de beneficiar al acestui contract, persoana juridică, în perioada ianuarie 2014 – februarie 2017, organizând și desfășurând jocuri de noroc de tip pariuri sportive, practicate în regim on-line pe site-uri create în acest scop, a încasat ilegal mijloace bănești de la cetățenii Republicii Moldova, prin intermediul conturilor deschise în sistemul de plăți electronice, deși aceste activități constituie monopol de stat.

În rezultat, făptuitorii au obținut un profit în sumă totală de circa 28 milioane de lei. Originea ilicită a veniturilor obținute în lei moldovenești era deghizată prin convertirea în euro și dolari SUA, ulterior transferați în instituțiile bancare din Germania și Liechtenstein.

În cadrul urmăririi penale,procurorii au pus sub sechestru mijloace financiare în sumă de circa 8 milioane de lei, bunuri imobile și mobile care aparțin învinuiților, inclusiv 4 autoturisme de lux și cote părți din apartamente și loturi de teren.

Dacă vinovăția inculpaților va fi demonstrată în procesul de judecată, aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea până la 10 ani și amendă până la 800.000 lei, iar persoana juridică riscă lichidarea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram