Administratorul unei societăți comerciale va compărea în fața judecătorilor, fiind învinuit că în comun cu alte persoane a organizat o schemă prin intermediul căreia a obținut ilegal 28 de milioane de lei din jocurile de noroc online. Acesta mai este suspectat de spălare de bani și evaziune fiscală.

Procurorii au constatat că în 2014, pentru a camufla practicarea jocurilor de noroc online, o persoana înregistrată într-o zonă off-shore, a încheiat un contract de prestări de servicii cu o societate comercială din Republica Moldova.

În calitate de beneficiar al acestui contract, persoana juridică, în perioada ianuarie 2014 – februarie 2017, organizând și desfășurând jocuri de noroc de tip pariuri sportive, practicate în regim on-line pe site-uri create în acest scop, a încasat ilegal mijloace bănești de la cetățenii Republicii Moldova, prin intermediul conturilor deschise în sistemul de plăți electronice, deși aceste activități constituie monopol de stat.

În rezultat, făptuitorii au obținut un profit în sumă totală de circa 28 milioane de lei. Originea ilicită a veniturilor obținute în lei moldovenești era deghizată prin convertirea în euro și dolari SUA, ulterior transferați în instituțiile bancare din Germania și Liechtenstein.

În cadrul urmăririi penale,procurorii au pus sub sechestru mijloace financiare în sumă de circa 8 milioane de lei, bunuri imobile și mobile care aparțin învinuiților, inclusiv 4 autoturisme de lux și cote părți din apartamente și loturi de teren.

Dacă vinovăția inculpaților va fi demonstrată în procesul de judecată, aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea până la 10 ani și amendă până la 800.000 lei, iar persoana juridică riscă lichidarea.