Centrul Național Anticorupție a reținut încă un complice la înstrăinarea ilegală a imobilelor din Cahul. Este vorba de un tânăr de 34 de ani, originar dintr-un sat din municipiul Cahul, care a acționat în complicitate cu un registrator de la Oficiul Teritorial Cadastral Cahul și un alt bărbat. Împreună, aceștia ar fi falsificat buletinul de identitate și hotărârile de judecată, în baza cărora au obținut ilegal dreptul de proprietate asupra a două bunuri imobile.

Amintim că, în martie curent, doi bărbați, între care un registrator de la Oficiul Teritorial Cadastral Cahul, au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție într-un caz de escrocherie și exces de putere.

Potrivit schemei, bărbații identificau proprietari de bună credință, pe care îi deposedau ilegal de apartamente, în baza unor hotărâri de judecată inexistente și a unui buletin de identitate fals. Două cazuri de acest fel au fost documentate de Centrul Național Anticorupție.

În primul caz, registratorul ar fi înregistrat ilegal un apartament, fără a verifica autenticitatea buletinului de identitate și a extrasului hotărârii de judecată, prezentate de complicele său. Astfel, funcționarul, în mod conștient, nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu.

În cel de-al doilea caz, în baza aceluiași act de identitate fals și a unei alte hotărâri judecătorești inexistente, au fost deposedați de dreptul de proprietate succesorii legali ai unei persoane decedate. Ulterior, apartamentele erau înstrăinate prin persoane interpuse. Respectiv, primul apartament a fost înstrăinat ilegal cu 500.000 de lei, iar al doilea, cu 354.000 de lei.

La moment, doi dintre bănuiți se află în arest pentru 30 de zile.

Pentru faptele incriminate, legislația națională prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.