În perioada sărbătorile de Paște ajutorul medicilor a fost solicitat în peste 5000 de cazuri, înregistrându-se o creștere semnificativă a numărului de apeluri în comparație cu zilele obișnuite.

Echipele asistență medicală urgentă au intervenit în cele 15 accidente rutiere, acordând ajutorul medical de urgență pentru 19 pacienți care au suportat diverse traumatisme.

În aceste zile s-a majorat și numărul persoanelor, care au avut nevoie de asistență medicală de urgență pe motivul consumului în exces al băuturilor alcoolice, de asemenea a fost în creștere și numărul pacienților diagnosticați cu boli diareice acute care în aceste zile s-a dublat. Jumătate din pacienții cu boli diareice acute au fost copii. În majoritatea cazurilor a fost necesară transportarea copiilor la spital.

Potrivit Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în zilele sărbătorilor pascale, medicii au fost agresați atât verbal, cât și fizic, fără motive întemeiate de rudele pacienților. Aceste cazuri s-au înregistrat la 8 aprilie în raioanele Fălești și Rîșcani, care au fost raportate către Inspectoratele de Poliție pentru înterprinderea măsurilor de rigoare.

În perioada sărbătorilor pascale medicii au intervenit în peste 5.000 de cazuri.