/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Paștele petrecut în ambulanțe – peste cinci mii de moldoveni făcut exces de mâncare și alcool

missing
11 aprilie 2018, ora 09:56

Echipele asistență medicală urgentă au intervenit în cele 15 accidente rutiere, acordând ajutorul medical de urgență pentru 19 pacienți care au suportat diverse traumatisme.

În aceste zile s-a majorat și numărul persoanelor, care au avut nevoie de asistență medicală de urgență pe motivul consumului în exces al băuturilor alcoolice, de asemenea a fost în creștere și numărul pacienților diagnosticați cu boli diareice acute care în aceste zile s-a dublat. Jumătate din pacienții cu boli diareice acute au fost copii. În majoritatea cazurilor a fost necesară transportarea copiilor la spital.

Potrivit Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în zilele sărbătorilor pascale, medicii au fost agresați atât verbal, cât și fizic, fără motive întemeiate de rudele pacienților. Aceste cazuri s-au înregistrat la 8 aprilie în raioanele Fălești și Rîșcani, care au fost raportate către Inspectoratele de Poliție pentru înterprinderea măsurilor de rigoare.

În perioada sărbătorilor pascale medicii au intervenit în peste 5.000 de cazuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram