Și-a însușit prin înșelăciune, sub pretextul vânzării unor imobile situate în Capitală, șapte milioane de lei și a a fugit în regiunea transnistreană. Este cazul unul cetățean moldovean care a fost reținut joi, 12 aprilie, de către procurori.

După săvârșirea infracțiunii, bărbatul revenea în mun. Chişinău, în mod clandestin, pentru perioade scurte de timp. În urma măsurilor întreprinse de forțele de ordine, acesta a fost localizat într-un apartament din capitală, unde a fost reţinut.

În rezultatul percheziţiilor efectuate, la domiciliul bănuitului au fost depistate şi ridicate înscrisuri care confirmă implicarea acestuia în comiterea infracţiunii, precum şi acte de identitate eliberate pe numele suspectului de către autorităţile unei ţări a Uniunii Europene.

În prezent, acţiunile de urmărire penală sunt în plină desfăşurare, avînd scopul constatării tuturor circumstanţelor cazului, identificării şi sechestrării bunurilor materiale obţinute de către făptuitor pe cale criminală, cu expedierea cauzei penale în instanţa de judecată.