Patru locuitori ai satului Puhăceni, raionul Anenii Noi, vor apărea în fața judecătorilor. Unul dintre suspecți este învinuit de omorul unui consătean, iar ceilalți trei sunt suspectați că ar fifavorizat comiterea infracțiunii.

Tragedia a avut loc pe 24 septembrie 2017, în gospodăria unuia dintre inculpaţi. După ce au consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, între ei s-a iscat o ceartă. La un moment dat, unul dintre inculpaţi a mers acasă şi a revenit cu un cuţit confecţionat artizanal, aplicîndu-i victimei o lovitură fixă în regiunea inimii. Pentru a ascunde urmele infracţiunii, inculpaţii au târât corpul neânsufleţit al victimei în grădină, unde l-au incendiat, iar rămăşiţele le-au îngropat în mai multe locuri.

Osemintele victimei au fost depistate la mai bine de trei luni de la comiterea crimei, după ce mama acestuia a anunţat poliţia despre dispariţia fiului.

Potrivi procuraturii, anterior, individul suspectat de omor ar fi avut un conflict și cu o domnișoară, pe care a numit-o cu cuvinte necenzurate, a maltratat-o, lovind-o cu o sticlă în regiunea capului. Acesta a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat la 6 ani de detenţie pentru înjunghierea unei persoane, care, din fericire, a rămas în viaţă.

Toţi patru inculpaţi, cu vârstele cuprinse între 25 şi 44 de ani şi-au recunoscut integral vina.

Dacă va fi găsit vinovat de omorul intenţionat al unei persoane şi huliganism agravant, unul dintre inculpaţi riscă până la 20 de ani închisoare sau detenţie pe viaţă, iar complicii acestuia – până la 3 ani îchisoare pentru favorizarea infracţiunii. De asemenea, aceştia vor fi obligaţi să achite şi cheltuieli judiciare de 8538 lei.